Winkelen

Kerstmarkt in de Grotestraat - Foto: Coco Oltra
Kerstmarkt in de Grotestraat

Het kleinste stadje van Overijssel heeft geen grootschalige winkels, maar groots zijn ze wel.

Ook worden zeer regelmatig markten georganiseerd waar mensen van dichtbij en ver op af komen:

  • De Heerlijcke Markt: elke eerste zondag van de maand (12-17 uur) rondom Herberg de Pol, ambachtelijke en creatieve producten
  • Brocante Parade: jaarlijks op de derde vrijdag van juni (10-17 uur) in het hele centrum, de fine fleur van brocante handelaren bieden hun waren aan.
  • Kerstmarkt: eerste zondag na Sinterklaas (12-17) in het hele centrum, de meest sfeervolle kerstmarkt van de regio.

Een paar beeldbepalende winkels

Het Plumershuuske in de Grotestraat - Foto: Coco Oltra
Het Plumershuuske in de Grotestraat

Plumershuuske


Beeldbepalend voor Diepenheim is het Plumershuuske. Meer dan 150 jaar geleden is het gebouwd voor dagloner Hendrik Plumers. Zijn dochter (Plumers-Diekemeuje) en kleindochter (Plumers-Hanna) hebben er nog in gewoond. Nadat het onbewoonbaar was verklaard diende het lange tijd als schuurtje. De laatste decennia heeft het dienst gedaan als onderkomen voor de plaatselijke fotovereniging, een sieradenmaker en de VVV. Nu is Opnieuw erin gevestigd, een tweedehandswinkeltje in mode en design.

't Geveltje


Een gezellig nostalgisch winkeltje in het centrum van Diepenheim. De winkel wordt gesierd door een mooie Jugendstil-gevel die ongeveer honderd jaar oud is. Na een kruidenierswinkel, een café en een rijtuigenverhuurbedrijf is het nu een winkeltje met houten- en nostalgisch speelgoed, emaille borden, metalen platen, kaarten, tollen en (oud-hollands) snoepgoed.

De Drie Kamers


De Drie Kamers is een gezellige winkel en bestaat uit drie stijlvol ingerichte "kamers" met brocante en antiek uit voornamelijk Engeland, België en Frankrijk. Het steeds wisselende assortiment omvat onder andere meubelen, serviesgoed, glaswerk, kristallen kroonluchters, woondecoraties, streekproducten, cadeau artikelen. Dit alles wordt aangevuld met vele accessoires die de typische nostalgische sfeer uitademen!

Slagerij Kastelein


Slagerij Kastelein is een ambachtelijke slagerij met eigen worstmakerij. Alle runderen en varkens komen van veehouders uit de buurt. Ze vallen regelmatig in de prijzen met hun smakelijke vleesproducten. Mensen van heinde en verre weten dit te waarderen en komen op regelmatige basis voor vlees in deze slagerij.