De Heerlijckheid heeft als doel het uitdragen van Diepenheim als Stedeke van Kunst, Cultuur en Natuur. Terugkerende projecten zijn Heerlijck Licht, Heerlijck Zicht, jongerentheatergroep Krang en de Heerlijcke markt. Daarnaast is de Heerlijckheid nauw betrokken bij Werkplaats Diepenheim en Cultuurcentrum Herberg de Pol.

Werkplaats Diepenheim

Werkplaats Diepenheim

De werkplaats, sinds december 2014 in bedrijf, is een multifunctioneel gebouw waar kunstenaars, (locatie)theatergroepen en anderen kunnen werken aan presentaties en voorstellingen. De ruim 850 vierkante meter aan woonruimte, ateliers, meerdere ingerichte werkplaatsen en een multifunctionele ruimte met gemeenschappelijke keuken maken dat de werkplaats een unieke locatie is in Nederland.

> Lees meer...

Heerlijck Zicht

Heerlijck Zicht

In navolging van het succesvolle evenement Heerlijck Licht in februari 2016 vindt in de zomer van 2017, van zaterdag 1 juli tot en met zondag 3 september, de eerste editie van Heerlijck Zicht plaats. Op deze fiets/wandelroute van ongeveer 16 km door het buitengebied van Diepenheim, Markelo en Goor zijn 20 landschapskunstwerken te aanschouwen. Tijdens deze periode vinden verschillende culturele themaweekenden plaats.

> Lees meer...

Heerlijcke Markt

Heerlijcke Markt

Elke eerste zondag van de maand vindt in Stedeke Diepenheim de Heerlijcke markt plaats. Een lifestyle markt, waar een gevarieerd aanbod van creatieve, ambachtelijke en duurzame producten te vinden is. Tevens biedt de markt ruimte aan kunstenaars & muzikanten om zich aan het publiek te tonen. Een markt die staat voor gezelligheid, ambachtelijkheid, creativiteit en duurzaamheid. Waar jong en oud iets van zijn of haar gading kan vinden. Waar we elkaar kunnen ontmoeten en inspireren. Laat je verrassen, elke keer weer.

Lees meer...