Geschiedenis de Heerlijckheid - Project Kunstwerk

'Kunstwerk', dat plaatsvond van 2009 tot 2016, was het eerste project van Stichting de Heerlijckheid. Dit project had als doelstelling om Diepenheim toonaangevender te maken als stadje voor kunst en cultuur. Daarnaast kon op deze manier de teloorgang van het plattenland worden tegen gegaan.

In de jaren dat het project plaatsvond zijn er vele galeries en B&B's gestart. Tevens is het gebouw van de Kunstvereniging Diepenheim gerenoveerd en uitgebreid, zijn het Drawing Centre en de Werkplaats Diepenheim gerealiseerd, zijn de oude Herberg de Pol en de Maalderij gerenoveerd, is er een nieuw cultuurcentrum met binnen en buitenpodium gerealiseerd en zijn het Ottenhuis en het Diepvrieshuis gerenoveerd.

De initiatieven die in het kader van kunst en cultuur hebben plaatsgevonden resulteerden in meer bezoekers van het stedeke Diepenheim. Dit heeft uiteraard zijn uitwerking op de middenstand en horeca.

Met het project Kunstwerk heeft Diepenheim een nieuw gezicht gekregen.

Om Diepenheim ook in de toekomst als Stedeke van Kunst, Cultuur en Natuur zichtbaar te laten zijn is er in 2016 gestart met het evenement 'Heerlijck Licht'. Na dit evenement is de Heerlijckheid Diepenheim gestart met vele andere projecten.