Cultuurcentrum Herberg de Pol

De Pol begin 20e eeuw
De Pol begin 20e eeuw

In het jaar 1901 kwam er in Diepenheim een herberg, Herberg de Pol. Sinds het begin van de 20e eeuw de uitgaansgelegenheid in Diepenheim, waar meerdere verenigingen hun thuishonk hadden. Na het einde van de Tweede Wereldoorlog werden de schuttersfeesten rondom Herberg de Pol gehouden. In de jaren zestig gebruikte molenaar Hofhuis het pand als opslag voor veevoer en andere benodigdheden voor agrarische ondernemers. In 2008, herontdekte werkgroep 'Hadde Wos en Schrikdroad' het oude, inmiddels leegstaande pand. Op regelmatige basis hield de werkgroep tot in 2012 culturele avonden. Zodra de plannen gereed waren, is gestart met de restauratie van Herberg de Pol. Nu, in 2014, staat er een hernieuwde Herberg de Pol, als centrum van cultureel Diepenheim.

Cultuurcentrum Herberg de Pol is gerealiseerd door KunstWerk Diepenheim, een samenwerkingsverband van Kunstvereniging Diepenheim, Stichting Kunsten op Straat, Stichting Cultureel Erfgoed Hof van Twente en gemeente Hof van Twente, met steun van tal van regionale en (internationale) partners.

In Cultuurcentrum Herberg de Pol vindt u:

  • Café-restaurant, met elke dag koffie en appelgebak op de kaart
  • Bibliotheek Diepenheim
  • VVV Hof van Twente, toeristische informatie en winkel
  • Een documentatie- en informatiecentrum met informatie over kunstenaars, theatermakers, architectuur, schrijvers, (kunst)tuinen en (oud)-Diepenheim
  • Een spiksplinternieuwe feest- en theaterzaal met uitschuifbare tribune (ca. 130 zitplaatsen)
  • Een buitenpodium met tribunes voor openluchtvoorstellingen, met zicht op de bleek
  • Verschillende podia, zalen, les-, cursus-, muziek- en vergaderruimtes voor de culturele verenigingen in Diepenheim en andere geïnteresseerden.

Adres: Raadhuisstraat 8, 7478 AG Diepenheim
Tel: 0547-352911
> www.herbergdepol.nl