Bach-Werkplaats Diepenheim

Koor
Bach-Werkplaats Diepenheim is een initiatief van De Heerlijckheid Diepenheim en start in het culturele seizoen van 2017/2018. In vijf weekenden werken de leden van het speciaal samengesteld koor gedurende anderhalve dag aan de te zingen cantates, waarna op zondagmiddag de generale repetitie met het barokorkest en vervolgens de uitvoering in de Johanneskerk volgt. De leden verblijven in Werkplaats Diepenheim, waaraan het koor zijn naam ontleed. Dirigente is Yt Nicolai. het volgende concert is op zondag 4 februari, daarna op zondagen 8 april 2018 en 3 juni 2018.

Orkest
Het koor wordt muzikaal ondersteund door een barokorkest onder leiding van Ruth Houtman. Per editie verschilt de samenstelling van dit orkest, aan de hand van de benodigde instrumentale begeleiding voor de cantates. De instrumenten zijn originele exemplaren of kopie├źn daarvan.

Derde concert Bach-Werkplaats Diepenheim
Zondagmiddag 4 februari om 16.00 uur vindt het derde vonder van een reeks Bach-cantates plaats. Een semiprofessioneel koor en een speciaal samengesteld barokorkest gaan ons onder leiding van dirigent Yt Nicolai in de prachtige Johanneskerk muzikaal verwennen. De entree is 10 euro. Kaarten zijn te koop aan de kassa of te reserveren via info@deheerlijckheiddiepenheim.nl

Het programma op zondag 4 februari 2018 is:
Jan Dismas Zelenka (1679-1745) (13 min) - Dixit Dominus is A-moll ZWV66
Arcangelo corelli (10 min) - Concerto Grosso op6 nr 4
J.S. Bach (30 min) - Bwv 92 Ich habe in Gottes Herz und Sinn