Themaweekend Literatuur

vrijdag 14 juli 2017 - zondag 16 juli 2017
Heerlijck Zicht

Wie de route van Heerlijck Zicht in het weekend van 14 t/m 16 juli fietst of wandelt zal worden besprenkeld met poëzie en verhalen. In het literaire weekend zie je niet alleen de installaties en kunstwerken die de hele zomer langs de kunstroute staan, maar je kunt onderweg ook kijken en luisteren naar verhalen, gedichten, theatrale acts. Je krijgt inkijkjes in het werk van wandelaar/schrijver/dominee Jacobus Craandijk zelf en andere bekende schrijvers uit de regio Goor-Diepenheim. Liefhebbers van het geschreven woord of van een spannende vertelling willen het literaire weekend niet missen.

Een greep uit de line-up van deze drie dagen. A.L. Snijders, is de uitvinder van een nieuw literair genre dat het zeer korte verhaal wordt genoemd, afgekort ZKV of zkv en zal laten horen aan elke voorbijganger. Lars van de Werf declameert zijn eigen versjes. Ze zijn vaak maar heel kort en ogenschijnlijk ontzettend simpel, maar de versjes van Lars doen iets met je. Jan Kristen, voorzitter van de Heerlijckheid Diepenheim en groot fan van de beroemde Twentse dichter H.H. ter Balkt, draagt voor uit het werk van zijn literaire idool. Wies Wassenberg, voordrachtskunstenaar uit het naburige Hengevelde, draagt gedichten voor in het Twents. Johanneke ter Stege, stadsdichter van Deventer, verzamelt de mooiste stukjes tijd en rijgt ze aan elkaar in beeld, taal en muziek.

Het theatergezelschap Ons Genoegen laat je in een eenakter nader kennismaken met Jacobus Craandijk, de inspirator van de kunstroute. Pier van Dijk, (woord)kunstenaar uit Hengelo, strooit zijn poëtische teksten uit over de voorbijgangers en hetzelfde doet de Hengelose stadsdichter Marijke Agterbosch en haar voorganger Fred van de Ven. Trio 054 zingt Harrie Bannink.

< Ga terug