Roos Blufpand

zaterdag 17 februari 2018, 20:00
Cultuurcentrum Herberg de Pol
Entree: 10 euro

Een mengeling van Maaike Ouboter en Ellen ten Damme; daarmee wordt Roos Blufpand (23) vergeleken. Roos wil graag de wereld redden, maar ook zó graag die roze bril opzetten. En dat hoor je terug in haar albums ‘Ik ben’ en ‘Hoe Dan’. Zaterdag 17 februari speelt Roos Blufpand met haar zevenkoppige begeleidingsband haar mix van kleinkunst en popmuziek in Cultuurcentrum Herberg de Pol.

De 23-jarige Roos Blufpand heeft ondanks haar jonge leeftijd al een behoorlijk aantal wapenfeiten op haar naam staan. Ze won diverse prijzen, stond op de Parade en bracht in 2011 haar eerste EP uit. Daarnaast toerde ze intensief langs de theaters en lanceerde ze een eigen theesmaak. Hoe Dan is het tweede volwaardige album van de zangeres, liedjesschrijfster en pianiste met Surinaamse roots, waarbij ze opnieuw wordt bijgestaan door haar zevenkoppige band.

De overwegend melancholische en verhalende teksten van Roos gaan hoofdzakelijk over de worsteling met het leven en over de liefde. De nummers worden mooi gedragen door de zuivere stem van de zangeres en de goed passende instrumentale ondersteuning, waarbij vooral het gebruik van de cello de nummers een extra warme klank geeft. Dat Roos een jonge vrouw met een volwassen geest is, blijkt uit de tweespalt van de teksten. Aan de ene kant blijkt zij zich te verrassen over normale zaken waar jong volwassenen tegenaan lopen, terwijl ze aan de andere kant graag de wereld zou willen veranderen.

Op bijzondere wijze wisselt Roos kleine, tedere liedjes af met vrolijke liedjes, die zeer aanstekelijk werken. Eén ding is echter bi alle liedjes hetzelfde: ze zijn helemaal Roos. Elk woord, elke ademteug, elke noot komt vanuit het hart. Na het zien van deze show zal het een uitdaging zijn om Roos niet ook een beetje in uw hart te sluiten.

Kaarten koopt u bij Herberg de Pol of via deze link.

< Ga terug