Rakov cellokwartet

zondag 21 januari 2018 - zondag 21 januari 2018 (15:00 - 16:00)
Herberg de Pol, raadhuisstraat 8 in Diepenheim
Entree: € 10,-

Rakov Cellokwartet

Het in het najaar van 2016 opgerichte Rakov cellokwartet speelt op zondagmiddag 21 januari in Herberg de Pol. Allen studeerden onder andere aan het conservatorium van Amsterdam en hebben een rijke carrière als cellist. Zoals de naam doet vermoeden spelen de vier cellisten muziek van Rakov, maar in Diepenheim worden ook stukken van Marie Dare, Astor Piazzolla (arr. Jascha Albracht), Joseph Jongen en L’Shana Habaa ten gehore gebracht.

Het repertoire van het Rakov cellokwartet is veelzijdig, met natuurlijk de muziek van Nikolai Rakov. Diens muziek heeft een eigen stijl gebaseerd op Russische tradities en West-Europese invloeden.. Gedurende een uur spelen de vier cellisten onder andere voor u naar Quartet for Four Violoncellos No. 1 (1984), allegro moderato en andante maestoso van Nikolai Rakov. Maar het cellokwartet speelt ook muziekstukken van andere componisten; Marie Dare, Astor Piazzolla (arr. Jascha Albracht), Joseph Jongen en L’Shana Habaa.

Na afloop van het uur durende concert vindt er in de Herberg een diner plaats met spannende stampotten. Het dessert bestaat uit taart van the Cakesisters uit Diepenheim en een kop koffie. De maaltijd start om 18.00 uur. Van 17.00 tot 18.00 uur vindt Politiek in de Pol, de maandelijkse politieke talkshow in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2018, plaats. De fractievoorzitter van de SP in de Tweede Kamer, Emile Roemer (SP), Laurens van der Velde (lijsttrekker PvdA Enschede) en Alice Olde Reuver of Briel (lijsttrekker D66 Hof van Twente) zijn hierin te gast.

Het kwartet bestaat uit Christina Kellenberger, Anne Korff de Gidts, Bas de Rode en Ephraim van IJzerlooij. Christina Kellenberger studeerde aan het conservatorium van Bern en Amsterdam. Ze volgde diverse masterclasses bij onder andere Ralph Kirshbaum (Prussia Cove), Siegfried Palm en Marcio Carneiro, trad op als soliste met het ‘Berner Jugend Symphonieorchester’ in Bern en Budapest en was eersteprijs winnaar in Verbania (Italiё) bij het Francesco Dino Ciani concours en het Isole Borromee Dino Ciani concours voor kamermuziek. Zij geeft regelmatig kamermuziek concerten in Italië, Zwitserland en in Nederland.speelt geregeld in diverse Nederlandse beroepsorkesten.

Anne Korff de Gidts studeerde af aan het Conservatorium van Amsterdam en volgde een masteropleiding in Den Haag. Anne is een veelzijdige celliste die graag samenwerkt met andere kunstdisciplines. Zo speelde ze mee in muziektheatervoorstellingen waaronder ‘Instant Happiness’ waarmee de pre-opening van de Cello-Biënnale 2016 plaatsvond.

De opleiding van Bas de Rode leidde hem langs de conservatoria van Enschede, Amsterdam, Berlijn en Rotterdam. Zijn spel is in grote mate beïnvloed door talrijke masterclasses en cursussen bij bekende kamermusici en internationaal befaamde musici. In de loop der jaren heeft hij aan diverse kamermuziek festivals deelgenomen en speelde hij in het Lagos Ensemble, maar ook het Cello-octet Conjunto Ibérico (tegenwoordig Cello8tet Amsterdam) en het Aeolus Cello Kwartet. Naast lesgeven en kamermuziek maken speelt hij als zelfstandig musicus in diverse beroepsorkesten in Nederland.

Sinds zijn negende speelt Ephraim van IJzerlooij cello. Hij volgde lessen in de Jongtalentklas bij Maarten Mostert op het conservatorium van Amsterdam en studeerde aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag waar hij zijn bachelor en master haalde. Ephraim volgde vele masterclasses en liep stage bij het Residentie orkest. Nu is hij een toegewijd kamermusicus en speelt hij in het OriOnTriO, Triple Berry Trio, Ensemble Jardin des Images en het IJzerlooij-Van Dam duo. Bijzonder is dat Ephraim speelt op een cello gebouwd door Daniel Roye, 2004 te Amsterdam.

Kaarten á € 10,- voor het optreden van het Rakov Cellokwartet zijn te koop aan de deur of te reserveren via info@deheerlijckheiddiepenheim.nl
Meld u zich voor de Spannende Stamppot à € 10,- per persoon aan via info@deheerlijckheiddiepenheim.nl.
Kaarten voor politiek in de Pol à € 5,- koopt u bij Herberg de Pol of via deze link.

< Ga terug