Music & Wine

zaterdag 25 november 2017, 20:00 - 22:00
Cultuurcentrum Herberg de Pol
Entree: 15 euro

Music & Wine

Een avond vol muziek met een wijntje; dat is Music & Wine op zondagavond 25 november in Herberg de Pol. Een hele avond muziek door het duo Koopman-Grimbergen met tussendoor een bijzondere wijnproeverij van de Wijnbeleving te Diepenheim.

De muziek is in handen van Marianne Koopman en Pieter Grimbergen. Marianne (zang) en Pieter (piano) brengen een programma in verschillende sets met liederen en songs uit verschillende landen en stijlperiodes. Zo vertolken zij enkele vaak zeer bekende opera aria's uit Italië en Frankrijk van de grote operacomponisten als Verdi, Puccine, Berlioz en Saint_Saens. Ook voeren zij u via Duitsland naar prachtige klassieke liederen van Schubert en Brahms, om u mee te nemen in de volle romantiek die daarbij hoort. In een ander blok zoeken zij meer de chanson en de kaberet kant op met liederen van Hildegard Knef, Kurt Weill, Jaques Brell en Yves Montand.
In het laatste blok zullen zij naar enkele musical en jazzy songs ten gehore brengen van oa.Cole Porter, George Gershwin en enkele songs uit musicals als The Phantom, West Side Story .

Het duo Koopman-Grimbergen bestaat al heel erg lang. Vanaf hun beider studententijd aan het Conservatorium van Amsterdam treden zij als duo op, dus zo'n 35 jaar! Marianne studeerde bij Erna Spoorenberg en Cristina Deutekom, en Pieter genoot zijn opleiding bij Daniele Dechenne en Noel Lee. Beiden zijn ware concours kandidaten geweest: Marianne was finalist op het Deutekom Concours en Pieter op de Welltwettbewerb Muenchen. Zowel als solist als kamermusici zijn zij veelgevraagd. Leuke anekdote is dat Pieter een (vakantie)huisje bewoont in Diepenheim en het een eer vindt om op te treden in Herberg de Pol.

De ‘Wine’ wordt verzorgt door Wijnbeleving. Rita en Dirk zijn de eigenaren van Wijnbeleving, een wijnhuis met de specialiteit in Italiaanse wijn aan de Grotestraat in Diepenheim. Rita presenteert de avond en samen met Dirk zorgen ze voor een vijftal lekkere wijnen om te proeven.

Music & Wine vindt plaats op zaterdagavond 25 november in Herberg de Pol, aanvang is 20.00 uur. Kaarten kosten € 15,- en zijn te koop op www.herbergdepol.nl

 

< Ga terug