Lucas De Man - Wij Varkenland

vrijdag 26 januari 2018, 20:00
Cultuurcentrum Herberg de Pol
Entree: 10 euro

Lucas De Man - Wij varkenland

De solo, geschreven en gespeeld door multi-talent Lucas De Man in nauwe samenwerking met Johan Dehollander gaat over Stijn, een jongen van 30 jaar die na 12 jaar rondtrekken in de wereld terugkeert naar zijn geboortestreek. Zijn ouders waren varkensboeren, zijn broer heeft de boerderij overgenomen, hij zelf wilde ridder zijn. Lucas De Man is, naast theatermaker en kunstenaar, bekend als presentator van Kunstuur.

Lucas gebruikt het varken en de varkenswereld als metafoor voor onze huidige veranderende wereld en de zoektocht naar zijn rol daarin. Hij speelde de voorstelling in theaters maar ook al een paar keer met veel succes exclusief voor boeren en mensen uit de agrarische sector. “Zijn monoloog zou weleens belangrijker kunnen zijn voor inzicht in de voedselsector dan veel dierenactivisten menen te kunnen bereiken” zegt de Theaterkrant over ‘Wij, Varkenland’.

Om de voorstelling te maken ging Lucas De Man een maand lang op stage bij verschillende varkensboeren. Hij interviewde graanhandelaars, bankiers, boerenbondleden, veeartsen en agrarische hulpverleners. Met deze bagage schreef hij de actuele solo ‘Wij Varkenland’, die zowel bij (boeren)publiek als pers hoge ogen gooide. De persoonlijkheid van De Man draagt bij aan het succes: “De Man is een geboren verteller. Hij lardeert luchtige grapjes met bittere ernst.” aldus de Volkskrant.

Lucas De Man speelt ‘Wij Varkenland’ op vrijdagavond 26 januari in Herberg de Pol in Diepenheim. Aanvang is 20.00 uur. Kaarten kosten € 10,- en zijn te koop in Herberg de Pol of via deze link.

< Ga terug