Literair in de Pol met Tommy Wieringa

vrijdag 8 december 2017, 20:00 - 21:30
Herberg de Pol, Raadhuisstraat 8 in Diepenheim
Entree: € 12,50

Literair in de Pol met Tommy Wieringa

De in Goor geboren schrijver Tommy Wieringa vertelt op 8 december in Literair in de Pol over zijn nieuwste boek ‘De heilige Rita’ dat in oktober 2017 het licht ziet. ‘De heilige Rita’ is Wieringa’s potentiele volgende bestseller na een hele reeks boeken met hetzelfde predicaat. In de rubriek ‘Literair in de Pol’ in Herberg de Pol in Diepenheim vertellen schrijvers met enige regelmaat over hun werk.

Tommy Wieringa is de meest bereisde schrijver van Nederland. Hij heeft de hele wereld gezien en weet daardoor verbanden te leggen zoals weinig mensen dat kunnen. Wieringa is belezen en intelligent, hij weet een stilistische perfectie te combineren met een vlot geschreven verhaal. En hij is ook nog eens ‘de schrijver met de mooiste stem van Nederland’. Hij krijgt elke zaal stil na zijn eerste zin. Tijdens Literair in de Pol verteld de schrijver over zijn nieuwste, verpletterende roman ‘De heilige Rita’, dat gaat over een vader en een zoon, en over de nieuwe tijd in een traditioneel grensdorp.

Vele werken van Wieringa zijn beloond, zoals ‘Alles over Tristan’ (Halewijnprijs, 2002) en het boek waarmee hij doorbrak naar een groot lezerspubliek, ‘Joe Speedboot’ (de F. Bordewijkprijs, 2006). ‘De dood van Murat Idrissi’ is dit jaar genomineerd voor de Hebban Awards, een verkiezing voor de beste boeken van het jaar waarbij lezers stemmen. Het werk van Tommy Wieringa wordt wereldwijd vertaald, onder meer in het Hebreeuws, het Koreaans en het Frans, Duits en Engels.

Voor de Boekenweek 2014 schreef Tommy Wieringa het Boekenweekgeschenk, getiteld ‘Een mooie jonge vrouw’, waarover The Guardian het volgende noteerde: 'Je beseft dat je met een waarlijk groot schrijver te maken hebt als je gaandeweg bij geen enkel woord meer vraagtekens zet’.

Tommy Wieringa vertelt over ‘De heilige Rita’ op vrijdagavond 8 december in Herberg de Pol, aanvang is 20.00 uur. Kaarten kosten € 12,50. Kijk voor meer informatie en kaartverkoop op www.herbergdepol.nl.

< Ga terug