Kurt Defrancq - Met de Mantel der Liefde

zaterdag 10 februari 2018, 20:00
Cultuurcentrum Herberg de Pol
Entree: 15 euro

In deze muzikale monoloog maak je kennis met de 80-jarige LOWIE, die een hoop zorg nodig heeft, en met zijn zoon Kobe, die probeert zoveel mogelijk zorg te bieden. In dit intieme portret zien we een vader en een zoon die allebei op hun eigen manier proberen om vat op het leven te houden. Of te krijgen. Met vallen en opstaan; ze praten, ze mijmeren. Ze lachen veel. Ze ruziën ook veel. Over het leven. Over de dood. Over oude koeien. Over de soep die niet heet genoeg is. Over slangen en infusen. Over de ronde van Vlaanderen. Over bergen op. Over toen. Over nu. En wie was Lena eigenlijk?

Beide rollen worden vertolkt door de Vlaamse acteur Kurt Defrancq. Defrancq zet met deze monoloog indrukwekkend theater neer, ontroerend en bij tijd en wijle meer dan vermakelijk. De voorstelling schetst een herkenbaar beeld van de alledaagse kwesties waarmee mantelzorgers te maken krijgen. Tegelijk is het een vurig pleidooi om het hoofd vooral niet weg te draaien.

Met de Mantel der Liefde is een aangrijpende en pakkende theatrale voorstelling weg die raakt en ontroerd.

Voorafgaand en na afloop van de voorstelling is er een mantelzorgconsulente van Salut aanwezig. Bij haar zijn kunt u vragen stellen over mantelzorg, napraten en informatie ontvangen over welzijnsorganisatie Salut.

Kaarten koopt u bij Herberg de Pol of via deze link.

< Ga terug