Het Wilde Oosten

vrijdag 1 december 2017, 20:00 - 22:00
Cultuurcentrum Herberg de Pol
Entree: 7,50 euro, studenten 5 euro

Het Wilde Oosten

Een wervelende festivalavond vol onbegrensde nieuwe makers, wars van hokjes en dwars door disciplines. Dat brengen de talenten in ‘Het Wilde Oosten’ van De Nieuwe Oost (voorheen onder andere productiehuis Oost Nederland) op vrijdag 1 december in Herberg de Pol in Diepenheim.  Zet je schrap voor een wervelstorm aan ideeën van theater tot literatuur, van kunst tot wetenschap en van dans tot popmuziek!

De Nieuwe Oost en Kameroperahuis brengen talenten tijdens Het Wilde Oosten samen en geven ze een plek om te experimenteren en nieuwe kruisbestuivingen te onderzoeken. Het resultaat is een verzameling vernieuwende performances die jaarlijks als karavaan door zeven steden dendert. Je maakt in één avond kennis met de nieuwste lichting dansers, schrijvers, theatermakers en muikanten uit het oosten.

Tijdens deze tour onderzoeken muziektheatermakers Tim Hammer en Mirthe Dokter in hun voorstelling De Balts dierlijk gedrag, tart de eclectische band Mr. Goose & The Swinehouse de grenzen van popcultuur, treedt schrijfster Helena Hoogenkamp op met een monoloog over het eigenaarschap van verhalen en presenteert danscollectief Arnhemse Meisjes hun nieuwste stuk.

Jong en relatief onbekend talent wordt steeds minder geprogrammeerd in de reguliere theaters en schouwburgen. Met de afwisselende, spannende vorm van een festivalavond als Het Wilde Oosten proberen de organiserende productiehuizen dit tij te keren. Tijdens deze avond wordt het publiek op de hoogte gebracht van de nieuwste ontwikkelingen en de nieuwste talenten in het culturele veld. Niet alleen door naar ze te kijken, maar ook door na afloop met ze in gesprek te gaan.

De Nieuwe Oost is een onbegrensd productiehuis, gevestigd in Oost-Nederland. Het is een samenvoeging van Generale Oost (Arnhem), Wintertuin (Nijmegen) en Productiehuis Oost-Nederland (Deventer). De Nieuwe Oost scout beloftevolle jonge theatermakers, choreografen, schrijvers en muzikanten, en begeleidt hen richting een zelfstandige beroepspraktijk.

De talenten van het Wilde Oosten laten hun kunnen zien op vrijdag 1 december in Herberg de Pol. Aanvang is 20.00 uur. Kaarten á € 7,50,- zijn te koop op www.herbergdepol.nl of in Herberg de Pol te Diepenheim.

< Ga terug