Actuele solo 'Mozes' door Helmert Woudenberg (try-out)

zaterdag 24 februari 2018, 20:00
Cultuurcentrum Herberg de Pol
Entree: 10 euro

Actuele solo 'Mozes' door Helmert Woudenberg (try-out)

Dé theatermonoloog over het verhaal van Mozes: de man die met zijn volk op de vlucht sloeg, op zoek naar een betere toekomst. MOZES is een verrassend actueel verhaal over rampspoed en ontberingen, maar ook over vrijheid, hoop en verandering. Helmert Woudenberg speelt de theatermonoloog MOZES op zaterdag 24 februari in Herberg de Pol in Diepenheim.

MOZES vertelt het verhaal van het Joodse volk, dat in Egypte het leven onmogelijk wordt gemaakt en op de vlucht slaat. God kiest Mozes uit om deze exodus te leiden, maar Mozes is een bescheiden, introverte man die zich niet zomaar toegerust voelt deze opdracht tot een goed einde te brengen. Geplaagd door twijfels en onzekerheden leidt hij het Joodse Volk tijdens een jarenlange barre tocht door de woestijn, op zoek naar het Beloofde Land, een plek waar weer leven en een toekomst wacht.

MOZES zet de door nood gedreven volksverhuizingen die vandaag de dag plaats vinden in het perspectief van een bijbels verhaal. Hoe is het om huis en haard te moeten verlaten, een onzekere toekomst tegemoet? Waarbij de opluchting, die met het vertrek gepaard gaat, al snel plaatsmaakt voor onzekerheid. Waar moet je heen? Hoe pas je je aan, aan een nieuwe omgeving? Hoe vind je rust, als je in plaats van onderdrukt volk opeens ongewenste vreemdelingen bent geworden? 

Helmert Woudenberg speelt met MOZES zijn vijftiende solo. Eerdere alom geprezen solo’s gingen over oa. Fortuin, Hitler en zijn grootvader. Woudenberg speelt al meer dan 50 jaar en was één van de gezichtsbepalende acteurs van het werkteater, het gezelschap dat in de zeventiger en tachtiger jaren nationaal en internationaal furore maakte met voorstellingen over actuele en controversiële onderwerpen.

MOZES speelt op zaterdag 24 februari en begint om 20.00 uur. Kaarten à € 10 zijn via www.herbergdepol.nl of verkrijgbaar aan de kassa in Herberg de Pol.

< Ga terug