Concert Bach-Werkplaats Diepenheim - 2e uitvoering

zondag 3 december 2017, 16:00 - 17:00
Johanneskerk Diepenheim, Grotestraat 1 Diepenheim
Entree: € 10,-

Concert Bach-Werkplaats Diepenheim - 2e uitvoering

Tweede concert Bach-Werkplaats Diepenheim

Een koor dat in één weekend repeteert en verblijft in Werkplaats Diepenheim en vervolgens datzelfde weekend een concert geeft in de Johanneskerk in Diepenheim. Dat is Bach-Werkplaats Diepenheim. Op zondag 3 december geven zij hun tweede concert. De aanvang is 16.00 uur, waarna u in een uur geniet van twee cantates en een muzikaal intermezzo.

Tijdens het tweede concert, de eerste uitvoering vond plaats in oktober, zingen de 26 koorleden onder leiding van dirigente Yt Nicolai de cantates Georg Philipp Teleman – Machet die Tore weit en Johann Sebastiaan Bach – Wachet auf, ruft uns die Stimme. Het muzikaal intermezzo is Vivaldi – Triosonate in D-mineur ‘La Fioalla’rv 63. De solisten op 3 december, die tevens ook onderdeel zijn van het koor, zijn Marion Strijk (sopraan), Pieternel Brummelkamp (alt), Henk Grunneman (tenoor) en Coert van den berg (bas).

Het koor wordt muzikaal ondersteund door een barokorkest onder leiding van Ruth Houtman. Per editie verschilt de samenstelling van dit orkest, aan de hand van de benodigde instrumentale begeleiding voor de cantates. De instrumenten zijn originele exemplaren of kopieën daarvan.

In vijf weekenden werken de leden van het speciaal samengesteld koor gedurende anderhalve dag aan de te zingen cantates, waarna op zondagmiddag de generale repetitie met het barokorkest en vervolgens de uitvoering in de Johanneskerk volgt. De leden verblijven in Werkplaats Diepenheim, waaraan het koor zijn naam ontleed. Na een succesvolle eerste editie op zondag 1 oktober staat de eerstvolgende editie op zondag 3 december gepland. De volgende concerten vinden plaats op zondag 4 februari 2018, zondag 8 april 2018 en zondag 3 juni 2018. De cantates voor deze concerten zijn al bekend en te bekijken op www.deheerlijckheiddiepenheim.nl.

De aanvang van het concert is 16.00 uur. Kaarten á € 10,- zijn voor aanvang te koop aan de kassa in de Johanneskerk. Wegens verwachte drukte wordt aangeraden vooraf te reserveren via info@deheerlijckheiddiepenheim.nl.

< Ga terug