Chris Pureka (voorprogramma Jodie Ten Tije en Riko Groot Hulze)

zaterdag 16 september 2017, 20:30 - 22:00
Herberg de Pol, Raadhuisstraat 8 in Diepenheim
Entree: € 10,-

Singer-songwriter Chris Pureka in Herberg de Pol

Zaterdag 16 september speelt singer-songwriter Chris Pureka in Herberg de Pol in Diepenheim. In het voorprogramma spelen de Diepenheimse muzikanten Jodie Ten Tije en Groot Hulze. ‘Terug de ring in’ is wat Chris dacht toen deze lesbische, feministische biologe en sing-songwriter na een wat donkere periode in haar leven naar de andere kant van de VS verhuisde om een nieuw leven op te bouwen. De nummers die ze hierover schreef, brengt ze ten gehore in Cultuurcentrum Herberg de Pol.

 

Chris reisde van Massachusetts naar Portland, Oregon, waar haar ziel aanzienlijk beter aarde en ze geïnspireerd werd tot de sounds op haar laatste magnifieke en verslavend goede album. De titeltrack Back In The Ring was ook het eerste nummer dat ze schreef voor dit album. Chris Pureka heeft iets duisters en desolaats in haar muziek; haar songs zijn intens, aangrijpend en gejaagd met een rauw randje met indrukwekkend gitaarwerk. Ze doen beurtelings wel wat denken aan Mary Gauthier, Gillian Welch, Awna Teixeira, Ani Difranco en Gregry Alan Isakov. Met die laatste tourde ze overig veelvuldig samen.

Voorprogramma Jodie Ten Tije en Riko Groot Hulze

Jodie en Riko werken samen vaker, zo speelden ze al samen in de voorstelling ‘Waarom huil je nou’ en traden ze op tijdens de Gardensongs. Jodie Ten Tije is afgestudeerd als musical artist en studeert momenteel voor muziektherapeut bij AKI ArtEZ Academie voor Art en Design. Riko heeft als grote hobby gitaarspelen, en begeleidt Jodie ook tijdens dit gezamenlijke optreden. Jodie en Riko brengen bestaande nummers ten gehore, maar dan in een eigen jasje.

Het voorprogramma start om 20.00 uur. Aansluitend speelt Chris Pureka. U koopt kaarten à € 10,- per persoon waarmee u zowel Jodie en Riko als Chis Pureka ziet via www.herbergdepol.nl/tickets

< Ga terug