O'DREAMS - An Irish Crossroads

zaterdag 9 december 2017, 20:00 - 22:00
Cultuurcentrum Herberg de Pol
Entree: 10 euro

O’Dreams met Ierse parels in Herberg de Pol

OPGELET: De voorstelling van O'Dreams op zaterdag 9 december is geannuleerd wegens handletsel van een van de artiesten. De voorstelling wordt op een ander moment ingehaald. Deze informatie volgt nog!

Verwacht van O’DREAMS geen standaard Ierse ballads die iedereen in de pub luidkeels meezingt. Integendeel! O'DREAMS kiest voor echte parels uit de Ierse muziekgeschiedenis en geeft ze eigenzinnige arrangementen mee. Na een succesvolle eerste uitverkochte theatertour met ‘Irish Ways and Irish Laws' spelen de drie mannen hun tweede voorstelling ‘An Irish Crossroads’ op zaterdag 9 december in Herberg de Pol.

Daar staan ze dan. Op een kruispunt in hun leven. Een roodharig ventje uit de Ierse middle of nowhere. En een langharige folky uit de Hollandse polder. De een droomt onder het genot van een pint Guinness van de oversteek naar Nederland. Terwijl de ander juist een leven tussen de groene Ierse heuvels romantiseert. Maken ze hun dromen waar? Komen ze zichzelf en elkaar tegen? En wie is toch die dwaze rocker uit Holland die telkens opduikt en dwarsligt? Dertig jaar later wordt alles duidelijk als deze drie elkaar tegenkomen op een nieuw kruispunt in hun leven. Ze grijpen hun instrumenten en spelen zichzelf terug in de tijd. Van nu naar toen. En weer terug. Hier links, daar rechts. En dan weer keihard rechtdoor.

Het Iers/Nederlandse O’DREAMS timmert flink aan de weg in de internationale wereld van folk en singer/songwriters. Ze spelen niet alleen in Nederland en België, maar tourden in het verleden ook veelvuldig door Ierland en deden zelfs een reeks concerten in de Chinese steden Beijing en Shanghai. Na het succes van 'Irish Ways and Irish Laws' (uitverkochte optredens) staan zij vanaf theaterseizoen 2016/2017 nieuwe wegen in met 'An Irish Crossroads'. De band slaat speelt Ierse muziek, met soms verrassende crossovers naar Nederland, de actualiteit en de wereld van morgen. Wanneer zij op het theaterpodium spelen, voegt het drietal daar nog een flinke portie humor en zelfspot aan toe.

Het trio bestaat uit drie rasmuzikanten die hun sporen in de muziekwereld ruimschoots hebben verdiend. De Ier Danny Guinan (zang, gitaar) tourde jarenlang met eigen songmateriaal door Europa en Amerika en bracht diverse CD's uit. John Flierman (zang, gitaar, bodhran) wordt  mede door zijn onvervalste, Ierse accent, vergeleken met Ierland's grootste folkheld en draagt daarom de geuzennaam 'the Dutch Christy Moore'. Ed Veltrop (zang, accordeon, piano) was jarenlang actief in de Nederlandse rock scene voor hij overstapte naar de folk. Hij begeleidde diverse singer/songwriters en staat bekend als een echt podiumbeest. 

O’DREAMS speelt op zaterdag 9 december in Herberg de Pol, aanvang is 20.00 uur. Kaarten kost € 10,- en zijn te koop op www.herbergdepol.nl en in Herberg de Pol.

< Ga terug