Culturele activiteiten Diepenheim

Gardensongs


Diepenheim en Goor

Na het succes van de eerste editie in 2017, vindt op zondag 19 augustus opnieuw het intieme muziekfestival Gardensongs plaats. In ruim 25 voornamelijk privétuinen, maar ook enkele openbare tuinen in Diepenheim staan optredens gepland van meer dan 20 artiesten.

Lees meer >

Heerlijcke Markt


Herberg de Pol, Raadhuisstraat 8 in Diepenheim

Zondagmiddag 2 september vindt de Heerlijcke Markt plaats rondom Herberg de Pol. De Heerlijcke Markt Diepenheim is een ongedwongen markt, waar een divers creatief en gevarieerd aanbod te vinden is. Een markt die staat voor gezelligheid, ambachtelijkheid, creativiteit en duurzaamheid.

Lees meer >

Young-Choon Park


Herberg de Pol

Op haar vierde startte de Koreaanse Young-Choon Park met pianospelen en op haar zevende speelde zij haar eerste volledige concert. Het Beethoven Piano Concert No.1 speelde zij samen met het Seoul Symphony Orchestra toen zij slechts negen jaar oud was. Park toerde al door Europa, Scandinavië, Zuid Afrika en de Verenigde staten en speelde in de prachtigste zalen als Birmingham Symphony Hall, het Alice Tully Hall en Lincoln Centre in New York. In september speelt zij in de intieme setting van de theaterzaal van Herberg de Pol een theaterconcert. De Sunday Times schreef over de pianiste: 'Young Choon Park is verfrissend terwijl zij passie en stijl en een enorme technische vaardigheid demonstreert.'

Lees meer >

Heerlijcke Markt


Herberg de Pol, Raadhuisstraat 8 in Diepenheim

Zondagmiddag 7 oktober vindt de Heerlijcke Markt plaats rondom Herberg de Pol. De Heerlijcke Markt Diepenheim is een ongedwongen markt, waar een divers creatief en gevarieerd aanbod te vinden is. Een markt die staat voor gezelligheid, ambachtelijkheid, creativiteit en duurzaamheid.

Lees meer >

Concert BACH2WAYS in Johanneskerk


Johanneskerk, grotestraat 1, Diepenheim

BACH2WAYS geeft op zaterdag 20 oktober een concert in de Johanneskerk in Diepenheim. Met BACH2WAYS en haar nieuwe cd JUST BACH wil Johannette Zomer samen met hoboïst Bart Schneemann de connectie in beeld brengen die luisteraars en componisten met Bach hebben.

Lees meer >

Heerlijcke Markt


Herberg de Pol, Raadhuisstraat 8 in Diepenheim

Zondagmiddag 4 november vindt de Heerlijcke Markt plaats rondom Herberg de Pol. De Heerlijcke Markt Diepenheim is een ongedwongen markt, waar een divers creatief en gevarieerd aanbod te vinden is. Een markt die staat voor gezelligheid, ambachtelijkheid, creativiteit en duurzaamheid.

Lees meer >

Heerlijcke Vintage in Herberg de Pol


Herberg de Pol, Raadhuisstraat 8 in Diepenheim

Zondagmiddag 25 maart vindt de Heerlijcke Vintage plaats in Herberg de Pol in Diepenheim. Zoals de naam aangeeft is het een middag heerlijck vintage kleding shoppen.

Lees meer >

Diepenheim Klassiek - Rosanne Phillipens


Johanneskerk Diepenheim

Het tweede concert dit seizoen van Diepenheim Klassiek in de Johanneskerk in Diepenheim. Rosanne Philippens (Amsterdam, 1986) begon op driejarige leeftijd met viool spelen. In 2009 behaalde ze aan het Koninklijk Conservatorium (bij Vera Beths) haar diploma summa cum laude en vervolgde haar studie aan de Hans Eisler Akademie in Berlijn waar ze in 2014 haar master haalde met de hoogst mogelijke cijfers. Haar vioolspel kenmerkt zich door een perfecte techniek, een grote openheid en het streven om zich voortdurend te ontwikkelen. Of, zoals de Volkskant in 2016 omschreef ‘’ Dwars door de noten heen hoor je de persoonlijke stem van een jonge violiste met een dijk van een karakter’’.

Lees meer >